5 tips die je helpen bij het vinden van de perfecte coach

Coaches, je wordt ermee doodgegooid. Life coaches, business coaches, mindset coaches, voedingscoaches, en ga zo maar door. En dan hoor je ook nog vaak negatieve verhalen over coaches. Bijvoorbeeld dat ze hun klanten dwingen tot acties die de klant niet wil uitvoeren. Dat die dure coachingsessies eigenlijk niets opgeleverd hebben, of dat de coach eigenlijk helemaal geen goed opleiding heeft genoten. Maar coaching kan fantastisch werken, anders zouden mensen zich niet en masse laten coachen. In dit artikel behandel ik twee vragen: waarom werkt coaching, en hoe vind je nou de perfecte coach voor jou? 

Niemand weet precies hoeveel coaches er zijn, maar geschat wordt dat er rond de 40.000 coaches in Nederland zijn. Dat is ontzettend veel en ik kan me voorstellen dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. De verwachting is dat de hoeveelheid mensen die zich laat coachen blijft groeien omdat het een steeds grotere behoefte wordt. Ik zweer zelf bij het nut van coaching, omdat ik heb ervaren hoe snel je stappen kunt zetten. Het helpt enorm wanneer je coachbaar bent en iemand hebt die je de juiste vragen stelt en vooruithelpt.

WAT IS COACHING PRECIES?

Ik deel een aantal tips met je die je kunt toepassen in je zoektocht naar de juiste coach voor jou.

1. BEGIN BIJ JE VRAAG. WAT WIL JIJ LEREN OF VERANDEREN?

Als je dat helder hebt weet je naar wat voor soort coach je moet zoeken: iemand die een expert is op dát gebied. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben heel onzeker en wil leren hoe ik meer zelfvertrouwen kan krijgen’. Het soort coach dat jij zoekt gaat in op onzekerheid en het vergroten van zelfvertrouwen. 

2. ZOEK ONLINE NAAR HET SOORT COACH DAT BIJ JOU EN JOUW VRAAG PAST.

Let op het soort website dat de coach heeft. Is die up-to-date? Staat er actuele informatie op? Maar ook: is het duidelijk wat deze coach doet. En nog belangrijker: voel jij je aangesproken? Als jij je namelijk aangesproken voelt door de teksten van deze coach, dan betekent het dat jij de doelgroep bent. En als je binnen de doelgroep valt, dan betekent het dat deze coach ervaring heeft met jouw hulpvraag. Zodoende kun jij beter geholpen worden.

3. Denk na over je budget, maar ben bereid te investeren.

Coaching wordt vaak niet vergoed, dus kijk naar wat je kunt missen.

Goede coaching vergt een investering. Over zo’n prijs is diep nagedacht en die prijs is tot stand gekomen met inachtname van een aantal factoren: de waarde die de coaching jou oplevert, de investering die je bereid bent te leveren en het dekken van de onkosten. 

Goede coaches werken niet op basis van uurtje-factuurtje maar op basis van de waarde die er geleverd wordt. Structureel meer zelfvertrouwen waardoor je promoties maakt of waardoor je een sterkere relatie kunt opbouwen omdat je onzekerheden je niet meer overnemen? Of gewoon meer geluk ervaren in het algemeen? Dan is een investering van 500 euro ineens niet zo heel veel. 

De enige vereiste die een coach aan jou mag stellen is dat je coachbaar bent. Dat betekent dat je kunt reflecteren, dat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je gedrag en dat je in staat bent om stappen te zetten. Door een bepaald prijskaartje te hangen aan coaching weet je als coach ook dat je klant de coaching serieus gaat nemen. Het kan niet mislukken, waardoor je er sowieso uit gaat halen voor jezelf. Anders ga je het namelijk heel zonde van je geld vinden. 

4. Kijk naar de juiste vooropleiding en de expertstatus van de coach.

In Nederland is coaching geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zichzelf coach mag noemen. Coaching is een vak apart en dat moet je leren. Het is anders dan adviseren of consultancy. Het is ook anders dan onderwijzen of trainen. Bij coaching gaat het om het stellen van de juiste vragen waardoor iemand tot nieuwe inzichten komt, en daar vervolgens een actieplan aan koppelen. In mijn ogen is een coachende houding iets dat mensen van nature niet toekomt: dat moet geleerd worden. In mijn geval zat coaching uitgebreid in mijn hbo-opleiding en ik heb daarnaast ook een opleiding tot loopbaancoach gevolgd en daar ben ik heel dankbaar voor, want daardoor weet ik dat ik écht en effectief kan helpen. 

5. Laat je coachen door iemand waarmee je een klik hebt.

Een hele belangrijke dit: kies iemand die bij jou past! Als bij jou de pijn groot genoeg is dat je een hulpvraag hebt en op zoek gaat naar een coach, dan zitten er ook emoties bij. Het is belangrijk dat je je fijn en veilig voelt bij je coach en dat je voelt dat die emoties er mogen zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je ervaart dat de focus tijdens jullie sessies alleen op jou ligt, dat er geen veroordeling is en dat je helemaal jezelf kunt zijn. Kies voor die verbinding, anders wordt het moeilijker om jezelf open te stellen en haal je minder rendement uit je sessies. 

De perfecte coach bestaat, maar belangrijk is wel dat je weet waar je op moet letten. Heb je aanvullingen of vragen hierover? Laat het me weten via Instagram!