8 tips om meer succes te hebben in je leven

Om je heen zie je anderen continu stappen zetten. De één krijgt kinderen, een ander trouwt, weer een ander maakt promotie of richt een onderneming op. En vervolgens weten ze er ook nog eens een succes van te maken. Heel zuur, wanneer jij aan de zijlijn staat toe te kijken terwijl je het gevoel hebt zelf geen steek verder te komen. Hoe komt het nou dat het hen wel lukt en jou niet? Ik geef je 8 waardevolle tips. 

pexels-taryn-elliott-4390590

1. Doelen stellen

Succesvolle mensen weten waar ze heen willen. Ze weten wat ze deze maand, dit jaar en misschien zelfs wat ze over vijf jaar willen bereiken. Ze doen iets waar ze gepassioneerd over zijn, waar ze compleet van áán gaan staan. En doordat ze die passie zo voelen laten ze zich door niets tegenhouden.  

Waar ga jij van aan staan? Wat wil jij bereiken? En als je eenmaal weet wat je wil bereiken, wat is dan je volgende stap? HOE ga je dat bereiken? Hoe ga jij ervoor zorgen dat je succes behaalt?

2. Zorg voor jezelf

Het is zo belangrijk om te luisteren naar wat je lichaam je aangeeft. Op het moment dat jij je niet goed voelt en dat jij geen positieve emoties voelt, is het veel moeilijker om je te richten op het bereiken van je doelen. Als je niet lekker in je vel zit, als je niet helemaal fit bent, als je continu vermoeid bent dan kun je ook niet op je best presteren. 

Boek dus die massage, slaap een uur langer, beweeg voldoende.

3. Zeg vaarwel tegen je belemmerende gedachten

Dit is mindset, mindset, mindset! Word je bewust van die overtuigingen die jou niet dienen en geef ze geen ruimte meer. Die overtuigingen zorgen er namelijk voor dat jij je laat tegenhouden. Op het moment dat jij stopt met die overtuigingen (of regels, if you will) te geloven en kunt inzien dat er ook een andere waarheid bestaat, dan ga je zo hard stappen zetten. Dan ga je succes krijgen!

4. Visualiseren

Misschien heb je jezelf wel aangeleerd niet te hard te hopen op een goede uitkomst, in de veronderstelling dat dan de teleurstelling niet zo groot is als het tegenvalt. Als je dit herkent: stop daarmee.

Vanaf nu is het zaak dat je gaat leven niet naar wat IS, maar wat GAAT ZIJN. Als jij leeft naar wat is (“ik heb niet genoeg geld” of “ik heb geen relatie” of “ik heb geen klanten”) dan denk je in tekorten. En wanneer je denkt in een tekort hou je jezelf klein. Leer te denken in overvloed. Wees dankbaar voor dat wat je hébt en leef toe naar dat wat je wil. Geloof ook dat dat gaat komen, dat dat voor je weggelegd is. Gedraag je naar alsof je het al hebt.

Maak een mood board waar je elke dag naar kijkt. Dat kun je fysiek doen en het ergens ophangen in huis maar je kunt het ook digitaal maken en als achtergrond van je laptop instellen. Wees creatief. Gebruik affirmaties. Wees positief. Denk niet: “ik heb dit nu niet”, maar denk: “hoe kan ik dit waarmaken voor mezelf?” 

Het verleden is niet gelijk aan de toekomst. Die heb je zelf in de hand. 

5. Focus

Wil niet teveel tegelijk. Je kunt niet tegelijkertijd een mooi huis, een nieuwe toffe baan en een relatie voor elkaar krijgen. Je hersenen functioneren het best als ze zich op één ding kunnen richten. Als er iets nieuws op je pad komt, stel jezelf dan de vraag: “Helpt dit me bij het bereiken van mijn doelen?”

6. Geef

Succesvolle mensen geven. Ze geven liefde, ze geven waarde, ze geven geld. We hebben vaak een heel negatief beeld van succesvolle mensen, maar je realiseert meer wanneer je meer kunt geven. Positieve vibes brengen succes met zich mee. Wat je geeft krijg je terug.

7. Blijf jezelf

Jij bent uniek. Niemand heeft dat wat jij kunt bieden. Mensen zullen altijd een mening hebben over je, al helemaal als je je kop boven het maaiveld uitsteekt. Dat mag, dat hoort erbij. Maar laat het je niet veranderen, want je trekt juist de mensen aan die helemaal bij jou passen door jezelf te zijn. Wanneer je je af laat leiden door wat jij denkt dat je zou moeten doen, in plaats van dat je echt doet wat jij víndt dat je moet doen, raak je jezelf en de connectie met jezelf kwijt. 

8. Zet door

Het grootste verschil tussen succesvolle mensen en mensen zonder succes is het feit dat succesvolle mensen niet bang zijn om te leren. Ik houd absoluut niet van het woord ‘falen’ want dat klinkt als iets negatiefs, maar bij gebrek aan een beter woord zal ik het nu even zo gebruiken: falen moet, als je succes wil hebben. Daar leer je namelijk van en die kennis en die ervaring heb je nodig om te kunnen groeien. Ontwikkel je growth mindset en ga genieten van op je bek gaan! Maar blijf opstaan, elke keer. Uiteindelijk gaat het lukken. Heb vertrouwen! 

 

Het maakt niet uit waar je vandaan komt (denk aan Oprah), of je ouders vroeger rijk waren of arm. Het maakt niet uit of je drie diploma’s hebt of geen enkel diploma: het draait allemaal om mindset. Dat moet je leren en dat kost tijd, en dat is prima. Want het is one hell of a ride